FOTO/ Spânu, după ce Kulminski a declarat că Moldova putea obține un preț mai bun la gaze: „Vlad, “не по-мужски всё это”

Un mini-război politic între Kulminski și Andrei Spînu! Andrei Spînu a venit cu o replică la fel de bună, postând o secvență din conversația lui cu Vladislav Kulmsinki: „Vlad, ce s-a schimbat? Pe 2 noiembrie, după semnarea contractului ai scris altceva. Vlad, “не по-мужски всё это”!

Moldova ar fi putut obține, în urma negocierilor din toamnă cu Gazprom, un preț mult mai bun pentru gazele naturale rusești. O recunoaște chiar fostul vicepremier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, care, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, a mai făcut o paranteză, declarând că în orice moment cheie nu trimiți un șofer de taxi să piloteze un avion, făcând, astfel, referire la vicepremierul, Andrei Spînu.

(Vlad Kulminski, fost vicepremier)

„ –Noi am fi putut să fim mult mai profesioniști la cum am negociat noi acest contract. În principiu, noi am fi putut obține un preț mult mai bun fără de a ceda ceva. –Adică domnul Andrei Spînu nu-i chiar așa de bun negociator și chiar așa de bun dominator? – Iarăși, nu vreau să dau aprecieri, dar nu cred că ar fi trebuit să fie implicat în aceste negocieri.”

Mai mult, Vlad Kulminski a mai spus și că condițiile de bază din acest contract au fost puse defapt de Moldova și nu de Rusia, așa cum s-a crezut inițial.

 (Vlad Kulminski, fost vicepremier)

„ –N-am obținut un preț pe care am fi putut să-l obținem în acele condiții. Ca eu să deschid un pic parantezele, formula pe care o avem este formula nostră. –Și asta nu este de laudă, pentru că formula nu este bunișoară. –Exact.”

Amintim că Moldova și Gazprom au anunțat semnarea unui nou contrat pe cinci ani de furnizare a gazului natural, fără însă a oferi și care precizări despre prețul de livrare sau despre datoriile istorice ale Chișinăului, pe care Gazprom le cerea achitate înainte de orice înțelegere. Astfel, în lunile care au urmat, costul pentru gaze achitat de către țara noastră a crescut în câteva rânduri, de multe ori exagerat și fără nicio explicație.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata