Funeraliile lui Mircea Snegur, organizate de o comisie de stat

Funeraliile lui Mircea Snegur, vor fi organizate de o comisie de stat constituită printr-un decret semnat de Maia Sandu. Responsabili de ceremonia funerară vor fi reprezentanți ai Președinției, Guvernului și Primăriei Capitalei.

Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. A pledat cu certitudine și verticalitate pentru limba română și tricolor – valori ce au unit oamenii în gândire și în simțire, adunându-i în Piața Marii Adunări Naționale, transmite IPN.

Discursul președintelui în fața oamenilor, în ziua de 27 august 1991, a conferit încredere în viitorul liber și democratic al țării. „Trăiască Moldova independentă!” – acestea au fost cuvintele de încheiere a discursului său istoric – cuvinte ce au unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne ghidează acum în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și pentru Republica Moldova, se menționează într-un necrolog publicat pe site-ul Președinției.

„Politician, demnitar, agronom-savant, memorialist, Mircea Snegur va rămâne în amintirea colectivă ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat personal, precum și celor pentru care numele Mircea Snegur este istorie.  Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște!”, se mai arată în necrolog.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata