Hindușii își caută iertarea păcatelor. Aceștia s-au scufundat în ape înghețate ale râurilor sacre din India

Milioane de hinduși care își caută iertarea păcatelor s-au scufundat luni în ape înghețate la confluența râurilor sacre din India, în prima zi a unui festival de șase săptămâni despre care se spune că este cea mai mare adunare religioasă din lume.

Organizat o dată la 12 ani, Maha Kumbh Mela sau Festivalul Marelui Ulcior, așa cum este numit evenimentul religios din orașul Prayagraj din statul nordic Uttar Pradesh, atrage peste 400 de milioane de vizitatori, indieni și turiști.

Acest an marchează finalizarea celor 12 cicluri Maha Kumbh Melas, care se întâmplă după 144 de ani. De data aceasta, are loc, de asemenea, în timpul unei alinieri celeste rare a planetelor și stelelor, care are loc o dată la 144 de ani.

Credincioșii au oferit rugăciuni și au făcut băi sfinte luni la Sangam, confluența râurilor sfinte ale Indiei – Gange, Yamuna și miticul Saraswati.

Hindușii cred că scăldatul în aceste ape sacre îi absolvă pe oameni de păcate și că, în timpul Kumbh Mela, oferă și salvarea din ciclul vieții și al morții. Kumbh își are originea într-o tradiție hindusă conform căreia zeul Vishnu, cunoscut ca Păstrătorul, a smuls demonilor un ulcior de aur care conținea nectarul nemuririi.

Într-o luptă celestă de 12 zile pentru posesia acestuia, patru picături din nectar au căzut pe pământ, în orașele Prayagraj, Haridwar, Ujjain și Nashik, unde festivalul are loc prin rotație la fiecare trei ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata