Igor Dodon: Președintele comite o încălcare gravă a Constituției și șantajează cetățenii

 Igor Dodon vine cu o reacție la declarația Maiei Sandu, care a făcut-o în cadrul unei emisiuni TV: „Cetățenii ar trebui să înțeleagă că dacă vor sate și orașe transformate, ar trebui să aleagă primari europeni. Reprezentanți ai grupărilor criminale” nu vor primi bani europeni”.

„Nimeni până la Maia Sandu nu și-a permis încălcarea atât de flagrantă a legilor, subordonarea întregului sistem judiciar, a procuraturii și distrugerea principiilor autonomiei locale. Dar ea a decis să nu se oprească aici. Pentru prima dată în anii de independență a Republicii Moldova, președintele comite o încălcare flagrantă a Constituției și șantajează cetățenii, declarând deschis: cine va îndrăzni să nu voteze PAS la alegerile viitoare nu va vedea bani pentru infrastructură, pentru renovarea școlilor şi grădinițelor din localitatea lor. În același timp, președintelui și partidului său nu le pasă că aceștia sunt or bani din buget, colectați din impozitele plătite de toți cetățenii, or bani din credite, care vor trebui rambursate de întreaga țară, și nu sursele proprii ale partidului.
Aș dori să le amintesc Maiei Sandu și colegilor săi de partid că în conformitate cu rezultatele celor mai recente sondaje de opinie publică, jumătate dintre cetățeni privesc spre Vest, cealaltă jumătate spre Est. Și cel mai important este că aproximativ 70% din populația Republicii Moldova dorește să aibă relații bune atât cu UE, cât și cu Estul.
La aceste alegeri și cele care vor mai fi, îi îndemn pe cetățeni să voteze pentru oricine, dar nu pentru PAS și nici pentru Maia Sandu.
Pentru toți politicienii și toate forțele politice sănătoase, la aceste alegeri locale și viitoarele prezidențiale și parlamentare ar trebui să fie următorul slogan: Moldova fără Maia Sandu, Moldova fără PAS”, a scris Igor Dodon pe pagina de Facebook.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata