Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, rămâne în funcție. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, în cadrul unei emisiuni de la Rlive. Potrivit lui, nu există niciun temei pentru a-l demite din funcție.
VASILE GRĂDINARU, deputat PAS: „Când vrei să ceri demisia unui ministru, trebuie să ai un anumit fundament. Atunci când problemele s-au adunat într-un sistem, într-un anumit domeniu, timp de 10 ani de zile și începi să le rezolvi peste noapte, evident că nu o să se întâmple și mai ales când ești reticent la schimbări. Doamna președinte cred că s-a documentat care este situația din prima sursă și dumneaei este cea care trebuia să ia această decizie de a veni cu asemenea propunere sau nu, nu s-a discutat acest lucru în partid. În opinia mea, nu este temei pentru a-l demite pe ministru Bolea pentru această situație care este la moment.”
La rândul său, președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a subliniat că este necesar, cel puțin, să fie schimbat modul de comunicare cu fermierii.
DINU PLÎNGĂU, președintele Platformei DA: „Agricultorii au mers la Președinție nu din simplu motiv. Au fost cu solicitarea să îl ia pe Bolea consilier la Președinție pentru că acolo e soarta tuturor miniștrilor ratați. Rolul unui ministru este să soluționeze problemele agricultorilor. Noi avem proteste de 2 ani de zile, oamenii se plâng nu doar că nu le sunt soluționate problemele, dar că ministrul în cauză are un comportament arogant, nu vrea să meargă la discuții cu ei. Dacă vrei să ai un Minister anti-agricultură, atunci e ok să îl menținem pe acest ministru, dacă nu și există atâta revoltă, poate schimbăm măcar comunicarea. Agricultorii se pare că nu mai vor să discute cu acest ministru, în așa caz nu poți să schimbi toți agricultorii, să-i alungi din țară, da pe ministru poți să îl schimbi, cel puțin comunicarea să o facilitezi.”
Amintim că fermierii i-au comunicat președintelui în exercițiu, Maia Sandu, patru solicitări pentru a opri acțiunile de protest. Este vorba de demiterea ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, remiterea în Parlament a legii votate recent „în sprijinul fermierilor”, încetarea campaniei de denigrare împotriva producătorilor agricoli și asigurarea transparenței în contextul celor șapte miliarde de lei anunțate de autorități drept sprijin pentru agricultură în ultimii trei ani.