Eşti aici

200 de milioane de lei pentru dezvoltarea regională

200 de milioane de lei. Această sumă a fost alocată din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru realizarea în acest an a 25 de proiecte de dezvoltare regionale, care vor cuprinde doar localitățile rurale din Moldova. 

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Agriculturii, ca urmare a unei hotărâri luate la ședința Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.

Astfel, potrivit promisiunilor autorităților, în continuare circa 74 de milioane de lei vor fi folosiți pentru aprovizionarea cu apă și sanitație a localităților, în timp ce pentru infrastructura drumurilor regionale și locale se vor folosi peste 41 de milioane.

Bani mulți vor merge și în direcția dezvoltării infrastructurii de afaceri și a sporirii activității turistice, circa 51, respectiv 24 de milioane de lei. Totodată, în următoarele luni ar urma să fie reabilitați circa 40 de kilometri de drum și 17 poduri, iar 18 localități urmează să beneficieze de circa 26,5 kilometri de apeduct, stații de epurare, pompare și tratare a apei.

De asemenea, conform hotărârii aprobată de CNCDR, până la finale lui 2020 ar urma să fie reconstruite și două obiective turistice noi din Moldova.