Eşti aici

2019 debutează cu taxe locale mai mari

2019 debutează cu taxe locale mărite pentru agenții economici din Chișinău. Astfel, potrivit unei deciziei a autorităților capitalei, de la 1 ianuarie curent, casele de schimb valutar vor achita un tarif mai mare cu 5.000 de lei, dacă sunt amplasate în centrul istoric al orașului, informează bizlaw.md.
Ce ține de restul schimburile valutare, acestea vor achita 10.000 de lei. La fel, cu 5.000 de lei a fost majorată și taxa achitată de unitățile comerciale, pentru fiecare aparat de casă la care se vând țigări. 
Pentru magazinele, restaurantele sau cafenelele în care se vinde alcool, tariful dat a fost majorat cu 30%, creștere valabilă și pentru unitățile comerciale și cele de prestări servicii amplasate în teritoriul piețelor comerciale din perimetrul străzilor Ismail, Alexandru cel Bun, Vasile Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și bd. Dimitrie Cantemir.
Pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii care au program de muncă și după ora 23.00, tariful local a fost majorat cu 30%.
Amintim că proiectul de decizie, unul în care se regăsesc și taxe noi, a fost aprobat de către CMC la sfârșitul lui 2018.