Eşti aici

31 de autobuze noi ar urma să ajungă în Capitală

După o perioadă lungă de tergiversări și controverse, Primăria anunță că licitația pentru cele 31 de autobuze promise locuitorilor orașului a fost câștigată. Declarația a fost făcută de Ruslan Codreanu, care spune că Parcul Urban de Autobuze chiar este învechit și nu trebuie să existe loc pentru speculații.
SNCVideo: 10:15-10:43 (Ruslan Codreanu, primar general interimar)
„Vechimea parcului urban este de 17 ani și peste un milion de km pentru fiecare unitate de transport. De ce nu s-a procurat nicio unitate de transport timp de 13 ani și cine a dorit să falimenteze parcul urban de autobuze, să răspundă cei care au dus la situația creată. La situația în care sunt 95 de autobuze pe 22 de rute, dintre care 35 se strică zilnic”.
Deși afirmă că necesitatea parcului urban de autobuze este încă mare, Codreanu crede că este necesară comasarea acestei întreprinderi cu Regia Transport Electric.
SNCVideo: 13:35-13:57 (Ruslan Codreanu, primar general interimar)
„Așa cum am anunțat anterior, prioritatea este reorganizarea transportului public prin comasarea acestor două întreprinderi. Pe mine nu mă interesează forma de comasare. Mai puțin mă interesează că e prin lichidare, că e prin comasare. Pe mine mă interesează să existe o singură întreprindere municipală eficientă, care să asigure confort în transportul public municipal”.
Noile autobuze vor fi de model Isuzu, spune Codreanu, care nu a divulgat însă numele companiei câștigătoare a licitației. Potrivit celor de la mold-street, câștigătorul ar proveni dintr-o zonă off-shore și este înregistrat în Ciprul de Nord, o zonă nerecunoscută ca entitate statală la nivel internațional. Autobuzele vor costa Primăria în jur de 80 milioane de lei.