Eşti aici

8,8 milioane de lei pentru sinistrații din Otaci

Oficial! Sinistrații de la Otaci, care au rămas pe drumuri după ce blocul în care locuiau s-a prăbușit, vor primi de la Guvern aproximativ 8,8 milioane de lei. O decizie în acest sens a fost votată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, condusă de către prim-ministrul țării Maia Sandu. 
Astfel, potrivit ministrului Economiei, banii vor fi oferiți din fondul de rezervă al Guvernului.
 (Vadim Brînzan, ministrul Economiei)
„Prin proiectul hotărârii propus spre examinare se propune alocarea din fondul de intervenție al Guvernului al sumei totale de 8,8 milioane de lei pentru despăgubirea valorii locuințelor distruse și a bunurilor materiale necesare pentru trai.”
Astfel, potrivit lui Vadim Brînzan, peste 6,7 milioane de lei vor fi folosiți pentru despăgubirea valorii locuințelor distruse, iar alte circa 2 milioane, pentru bunurile materiale stricate. Banii ar urma să ajungă la sinistrații de la Otaci imediat ce proiectul va fi publicat în Monitorul Oficial.
De asemenea, Cabinetul de miniștri a votat și un proiect de lege, prin care în continuare moldovenii din diaspora vor putea vota, chiar dacă vor avea pașapoartele expiate. Amintim că la algerile generale din iarnă, Comisia Electorală Centrală a remis o decizie cu privire la permiterea moldovenilor plecați în străinătate să voteze în baza pașapoartelor nevalabile.
Menționăm că tot în ședința de astăzi a Guvernului, a fost aprobat și hotărârea în urma căreia 65 de funcționari publici de nivel superior urmează să fie demiși din sistem.