Eşti aici

Administratorii de bloc, rugați să regleze căldura

Termoelectrica vine cu un nou apel către administratorii de bloc. De această dată, cei din urmă sunt anunțati că pot să regleze temperatura agentului termic.

Solicitarea vine în contextul temperaturii aerului resimțită, care este una caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, gestionarii fondului locativ sunt îndemnați să regleze sau chiar să oprească la necesitate livrarea agentului termic pentru încălzire în timpul zilei și/sau a nopții.

Precizăm că Termoelectrica furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă doar până la branșamentul blocului, sarcina ulterioară a sistemului ingineresc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ, conform Contractului de furnizare a energiei termice termice.

În Chișinău a fost dat startul sezonului de încălzire la 15 octombrie, când asupra Moldovei s-a lăsat un val de aer polar, care ulterior s-a retras. Termoelectrica asigură cu agent termic 4.500 de clădiri, dintre care 2.900 sunt blocuri de locuit.