Eşti aici

Agenții imobiliari profită de victimile de la Otaci

Agenții imobiliari încearcă să profite la greu de problemele victimelor blocului de locuit care s-a prăbușit la Otaci, la sfârșitul lunii trecute. La această concluzie a ajuns prim-ministrul Maia Sandu, la finalul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, în care s-a abordat, din nou, situația sinistraților din nordul Moldovei.
(Maia Sandu, prim-ministru)
„Există o problemă pentru că, între timp, au crescut prețurile de piață. Cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor și în momentul în care s-a auzit că statul le va compensa celor care și-au pierdut locuințele costurile, atunci prețurile pe piață au crescut substanțial.”
În această ordine de idei, Maia Sandu a spus că Guvernul este gata să le ofere victimelor maxim câte 277 de mii de lei.
 (Maia Sandu, prim-ministru)
„Pot să vă spun că doar care sunt cifrele aproximative pentru moment în conformitate cu prevederile legale. Comisia de experți a stabilit că prețul unui apartament cu două odăi, în mediu, este de circa 212 mii de lei și cu trei odăi, de 277 de mii de lei. În baza acestor costuri se discută în continuare cu locatarii.”
Menționăm că în cadrul aceleiași ședințe, autoritățile au decis să aloce circa 400 de mii de lei pentru rambursarea cheltuielilor lucrărilor de fortificare a digului de protecție antiviitură din vecinătatea satului Crocmaz, raionul Ștefan Vodă și să ofere alte aproximativ 5 milioane de lei pentru victimele ce au avut de pătimit în urma calamităților naturale din raionul Basarabeasca.