Eşti aici

Agricultorii, atenționați de către specialiști

În lipsa precipitațiilor și a perioadei secetoase din ultimele săptămâni, agricultorii trebuie să își facă griji pentru viitoarea roadă, asta chiar dacă rezervele de umiditate acumulate în timpul iernii par a fi suficiente pentru începutul lucrărilor de primăvară. De această părere sunt specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat, scrie radiochisinau.md.
Astfel, potrivit sursei citate, temperaturile înalte în această perioadă a anului devin specifice zonei noastre, fiind o urmare a defrișărilor masive și a poluării climaterice. Totuși, deși temperaturile de peste +20 de grade Celsius, din luna martie, influențează în mod pozitiv asupra roadei, agricultorii mai sunt pândiți de un pericol mare, înghețurile târzii. În aceste condiții, specialiștii îndeamnă moldovenii să evite lucrările în exces a solului, precum și cele de semănare a culturilor agricole.
Mai mult, atenționează cei de la Federația Națională a Fermierilor, în condițiile înăspririi climaterice în Moldova este nevoie urgent de mai multe investiții în dezvoltarea sistemului de irigare, unul aproape inexistent pe teritoriul țării. 
Agricultorii au început deja semănatul cerealelor ca, mazărea, rapiță și sfecla de zahăr.