Eşti aici

Alte 93.000 de doze de vaccin antigripal, în Moldova

Veste bună pentru moldoveni. În țară a ajuns și cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal, în cantitate de 93.000 de doze, din lotul de 100.000 doze, cumpărate din Rusia, după ce primele 7.000 au ajuns două săptămâni în urmă. 

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, acestea vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere, prioritate având lucrătorii medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, personalul din instituțiile de asistență social sau copiii din Centrele de plasament.

În context, Ministerul Sănătății reiterează că măsurile de igienă personală și respectarea unui mod de viață sănătos sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin infecții virale acute ale căilor respiratorii, în special prin gripă. La apariția primelor simptome compatibile cu gripa, oamenilor li se recomandă să contacteze medicul de familie și să evite autotratamentul.

Menționăm că alte 85.000 de doze de vaccin vor fi oferite cu titlu de donație din partea SUA, alte 15.000 fiind cumpărate de Moldova prin intermediul UNICEF.