Eşti aici

Ambasada Moldovei, între Ierusalim și Tel Aviv

Moldova şi-ar putea muta ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, iar Israelul ar urma să îşi deschidă reprezentanță diplomatică la Chişinău. Această informație a fost vehiculată în presa din Israel.
Subiectul ar fi fost pus în discuție de Yuval Rotem, director general în Ministerul de Externe de la Ierusalim, în urma unor discuții cu ministrul de Externe moldovean, Tudor Ulianovschi, în care au fost analizate bunele relaţii dintre cele două ţări şi modalităţi de intensificare a cooperării.
Totuși, informația însă a fost negată ulterior de oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.
„Această informație a apărut în urma unor vizite ale unor oficiali din Israel în Republica Moldova. Au avut loc discuții bilaterale, dar subiectul respectiv nu a fost abordat”.
Menționăm că, referitor la delegațiile noastre diplomatice, astăzi, Guvernul a numit doi noi ambasadori, în Coreea de Sud și în Marele Ducat de Luxemburg. Astfel, în continuare, Moldova va fi reprezentată la Tokyo de Vasile Bumacov, care își va exercita prin cumul funcția, la fel cum o va face și Lilian Darii, în Luxembrug, în prezent el fiind ambasadorul Moldovei în Belgia.