Eşti aici

Andrei Năstase ar fi refuzat Primăria

Deși a luptat aprig pentru funcția de edil general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase a refuzat să fie numit în funcția de primar interimar al Capitalei. Declarația îi aparține lui Ruslan Codreanu și a fost făcut în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.
SNC: 0.45-1.09 (Ruslan Codreanu, primarul interimar al Chișinăului)
„Eu aș fi putut înainta candidatura domnului Năstase către Consiliul Municipal. Consiliul trebuie, ori să confirme această candidatură, ori nu. Am avut o astfel de discuție, dar domnia sa a refuzat”.
Primarul general interimar a mai spus că până la această propunere, cei doi au avut mai multe întâlniri.
SNC: 0.13-0.38 (Ruslan Codreanu, primarul interimar al Chișinăului)
„Noi am avut mai multe discuții cu domnul Andrei Năstase. Cu domnul Andrei Năstase m-am cunoscut mai devreme de alegeri, dar și după alegerile locale, dânsul a fost de mai multe ori în birou la primărie. Ne-am întâlnit și la o cafea, unde am discutat mai multe probleme care sunt în municipiu și în Primărie. I-am expus viziunea mea și am discutat și despre perspectivele de viitor. ”
De asemenea, el a menționat că, în cadrul acelei discuții, Andrei Năstase era însoțit de doi candidați la funcția de viceprimar al Capitalei.
Amintim că în urma unor mesaje video prin care președintele PPDA Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă la vot, alegerile locale noi din 20 mai și 3 iunie 2018 au fost invalidate de instanța de judecată. Principalul argument invocat au fost mesajele live de pe Facebook postate în ziua scrutinului, care au fost calificate de către magistrații moldoveni drept agitație electorală.