Eşti aici

Anotimpul rece își intră în drepturi

Anotimpul rece își intră treptat, treptat în drepturi. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru următoarele două zile, când temperatura maximă a aerului se va situa în jurul valorii de +5 grade. Totodată, din cauza cerului înnorat, în această noapte și mâine, pe întreg teritoriul țării, vor cădea precipitații sub formă de ploaie, care, în unele zone, s-ar putea transforma în lapoviță și chiar ninsoare. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

În condițiile date, potrivit sinopticienilor, sâmbătă, în raioanele din Nord, maxima va urca până la +3 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +4 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +5 grade.

Mai rece va fi noaptea, când minimele vor oscila între -2 și +2 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic atât duminică, cât și în prima jumătate a săptămânii viitoare, vremea de afară resimțită pe timp de zi se va încălzi cu câteva grade. Cerul va rămâne însă înnorat, respectiv s-ar putea să cadă, mai ales în primele ore ale dimineții și seara, burniță sau ploi de scurtă durată. Totodată, în zonele joase, se va forma ceață. Vântul va bate slab și moderat.