Eşti aici

Anticipatele, tot mai aproape, spun Nastase și Dodon

Cel mai probabil vom avea alegeri anticipate, au afirmat aseară, în cadrul unor emisiuni televizate, Andrei Năstase, președintele PPDA, și Igor Dodon, șeful statului, care au declarat că un nou scrutin este aproape inevitabil. Primul, în cadrul unei emisiuni de la TV8, după o nouă serie de negocieri eșuate între blocul „ACUM” și PSRM, spune că anticipatele sunt singura soluție, pentru că, zice Năstase, asta-și dorește liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.
„Cred că cea mai mare probabilitate sunt alegerile anticipate, pentru că asta își dorește Vladimir Plahotniuc, știind foarte bine că există o anumită presiune din exterior și, bineînțeles, această presiune Igor Dodon o folosește ca pe-o exprimare a faptului că dânsul nu face niciun fel de alianță cu Plahotniuc, știind însă în realitate că alegerile în baza sistemului mixt sunt benefice lui Plahotniuc și partidului său”.
Și șeful statului, într-o altă emisiune televizată de la postul NTV, crede că un nou scrutin parlamentar este tot mai probabil, întrucât, spune el, este tot mai greu de ajuns la o înțelegere.
11:45-11:57 (Igor Dodon, șeful statului)
„Cel mai probabil vom avea alegeri anticipate. Despre asta vorbim în ultimele 3-4 luni și vedem că, practic, șansele de a ajunge la o înțelegere sunt tot mai mici.
Totuși, Dodon spercă că decizia Curții Constituționale, care urmează să se pronunțe asupra datei limită când șeful statului poate dizolva Parlamentul, 9 iunie sau 21 iunie, Igor Dodon speră că acest termen va fi anume 21 iunie și va mai exista puțin timp pentru discuții.
Cât despre o decizie a PSRM în legătură cu solicitările PD și blocul „ACUM”, Dodon spune că formațiunea condusă de Zinaida Greceanîi va lua o decizie definitivă joi sau vineri, când va fi convocat un nou Consiliu Republican al partidului.