Eşti aici

Apelul PD către partidele din opoziția de dreapta

Partidul Democrat face un apel către partidele de dreapta din opoziția parlamentară să nu se lase mințite de către „grupul Șor-Candu”, care, potrivit formațiunii conduse de Pavel Filip, cu siguranță nu își dorește un guvern pro-european, pentru că asta ar însemna corectitudine, transparență în finanțare, finalitate pe dosare de rezonanță. Aceste declarații au fost făcute de către deputatul PD Alexandru Jizdan, în contextul plecărilor recente ale unor colegi din partid.

Jizdan a declarat că, prin metode obscure, se încearcă atragerea deputaților democrați în diferite jocuri înguste, cu scopul instaurării haosului și instabilității politice în țară.

„Aceste tentative coincid și cu momentul în care mai multe dosare de rezonanță în societatea noastră, care au afectat economic țara și cetățenii, printre care, așa numitul furt al miliardului și concesionarea Aeroportului, se apropie de finalitate și urmează a fi trași la răspundere penală cei vinovați”.

Fostul ministru de Interne în guvernul Filip susține că executivul Chicu va fi susținut în continuare de formațiunea sa, fără să spună însă dacă ar mai putea pleca cineva din partid.

„Guvernul Chicu continuă să aibă susținerea Partidului Democrat și a majorității parlamentare, focalizat prioritar pe combaterea pandemiei Covid-19, măsurile sociale și economice urgente propuse pentru ieșirea din criza pandemică”.

Declarațiile lui Jizdan survin după ce premierul Chicu, într-o conferință de presă, a declarat că și-ar putea da demisia din funcție, dacă actuala majoritate parlamentară formată din PD și PSRM s-ar destrăma.