Eşti aici

Aproape 7000 de elevi se află în regim de autoizolare

Aproape șapte mii de elevi din țară au parte de vacanță în regim de autoizolare. Asta arată datele actualizate ale Ministerului Educației cu privire la situația epidemiologică din sistemul de învățământ moldovenesc.

Astfel, în acest moment, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de peste 290, în timp alți aproximativ 6.880 au fost plasați în regim de autoizolare.

La fel, peste 380 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul virus, iar alte circa 350 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 66 de persoane, 71 aflându-se în autoizolare.

Ce ține de situția din învățământul profesional tehnic și cel superior, aici avem 15 elevi, respectiv 10 studenți confirmați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2.

Totodată, potrivit autorităților, din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, 1.146 și-au reluat activitatea, respectiv, în prezent, opt grădinițe și 29 grupe de copii se află în carantină, întrucât opt micuți sunt confirmați cu noul virus, în timp ce alți aproximativ 610 se află în regim de autoizolare.