Eşti aici

Au prejudiciat statul cu 30 milioane de lei

Au prejudiciat statul cu zeci de milioane de lei. Vorbim despre un grup criminal organizat, care, timp de doi ani, a fost urmărit îndeaproape de procurori și care efectuat percheziții și rețineri pe faptul evaziunii fiscale și spălării banilor. Indivizii acționau în Chișinău, Ungheni și în alte localități.
Grup criminal organizat era specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne și, după doi ani de investigații, s-a descoperit că membrii grupării, prin diferite scheme, au prejudiciat statul cu peste 30 milioane de lei. Schema criminală cuprindea vânzare mobilei și produselor din carne care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale, salariile angajaților fiind achitate în plic. Din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate 4 imobile și 10 automobile, inclusiv de lux.
În urma mai multor percheziții, procurorii au reținut cinci persoane și au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate și alte suporturi electronice.
Acum, suspecții riscă ani grei de închisoare.