Eşti aici

Autoritățile încep lucrările de reparație a drumurilor

Deși suntem deja la jumătatea lui aprilie, Direcția Transport din cadrul Primăriei Chișinău ne asigură că, până la sfârșitul acestei luni, lucrările de reparație a mai multor străzi importante din capitală vor fi finalizate, în pofida temperaturilor scăzute și precipitațiilor anunțate pentru aceste zile.
SNCVideo M2U976: 02:23-02:52 (Alexei Lungu, șef interimar la Direcția Transport)
„Deci, în sectorul Centru: pe strada Viaduct, Ciuflea, Ismail și Gagarin. În sectorul Buiucani: Calea Ieșilor, Mihai Viteazul și Vasile Lupu. În sectorul Râșcani: pe Calea Orheiului, strada Petricani, strada Doina, bulevardul Moscova și strada Kiev. În sectorul Botanica: pe bulevardul Dacia, Viaduct, șoseaua Muncești. În sectorul Ciocana: Mircea cel Bătrân, Vadul lui Vodă, Milescu-Spătaru și strada Bucovinei.
Totul e bine și frumos, însă nici cei de la Primărie nu cred că vor reuși să termine la timp aceste lucrări. Cauza, ca de obicei, este vremea nefavorabilă.
SNCVideo M2U993: 00:00-00:28 (Alexei Lungu, șef interimar la Direcția Transport)
„Ați observat reacția mea la termenul stabilit de domnul primar general interimar – ziua de miercuri. Într-adevăr, noi nu putem să atenuăm factorii climaterici. Sperăm, dacă va fi posibil, să finalizăm după cum am spus în raportul meu, dar e clar că EXDRUPO nu poate lucra pe ploaie. Din păcate, nu s-a descoperit încă așa tehnologie”.
Pe lângă asta, spun autoritățile, săptămâna aceasta vor fi demarate și licitațiile pentru reparația străzilor secundare din capitală și a curților de bloc. Un total de 30 de milioane de lei urmează a fi bugetate de Primărie pentru efectuarea acestor lucrări.