Eşti aici

Avertisment: SUA ar putea ajunge la 100.000 cazuri pe zi

Statele Unite, cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, ar putea ajunge la 100.000 de infectări pe zi. Avertismentul sumbru vine de la directorul Institutului de Boli Infecțioase din această țară, Anthony Fauci, un cunoscut doctor din Statele Unite. Numărul infectărilor e în creștere în 36 de state americane, iar California, Texas, Florida și Arizona au suspendat deja planurile de relaxare a restricțiilor.

„Atunci când ai un focar într-o anumită regiune a țării, și alte regiuni sunt vulnerabile, chiar dacă se descurcă bine. Nu ne putem concentra doar asupra acelor zone cu probleme, toată țara este pusă în pericol. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi, nu m-ar surprinde să ajungem la 100.000 de cazuri zilnice dacă situația nu se schimbă. Prin urmare, sunt foarte îngrijorat”.

Statele Unite au depășit 40.000 de infectări zilnice și au ajuns la aproape 2,7 milioane de îmbolnăviri și 129.000 de decese.

Autoritățile de la Washington au anunțat că țara a cumpărat aproape întreaga ofertă mondială de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente certificate pentru a trata COVID-19. În jur de 3.000 de dolari trebuie să plătească un pacient american infectat pentru a beneficia de acest tratament.