Eşti aici

„Avia Invest”, chemată în judecată

„Aeroportul trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor Moldovei”. Declarația îi aparține prim-ministrul Maia Sandu, care, într-o postare făcută pe Facebook, a anunțat că la 10 septembrie, statul a depus o cerere de chemare în judecată împotriva celor de la „Avia Invest” prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din august 2013 de concesiune a aerogării și a terenului aferent acestei.
De asemenea, Maia Sandu a reiterat faptul că acest contract de concesiune este unul abuziv, unul care a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului.
Astfel, în aceste condiții, prim-ministrul crede că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.
Amintim că, la 4 septembrie curent, Cabinetul de Miniștri a votat abrogarea hotărârilor de Guvern din perioada 2012-2013 cu privire la procesul de concesionare a Aerogării. Potrivit ministrei justiției, Olesea Stamate, hotărârile respective au fost aprobate de un Guvern care se afla în demisie.