Eşti aici

Avocat: Filat, cel mai bun exemplu de dosar fabricat

„Vladimir Filat nu a avut parte de un proces de judecată, ci de o execuție”. Afirmația îi aparține lui Victor Munteanu, avocatul fostului prim-ministru și a fost făcută astăzi în cadrul unei ieșiri la presă.
SNC_Video246: 5.31-5.52 (Victor Munteanu, avocat)
„Vreau să spun, cu toată responsabilitatea, că domnul Vlad Filat nu a avut parte de un proces de judecată, ci de o execuție publică, care a transmis un mesaj clar întregii societăți. Dacă și Vlad Filat poate fi condamnat, atunci pe oricine îl poate aștepta această soartă.”
În acest sens, Munteanu a spus că încălcări în primul dosar intentat pe numele lui Filat au fost făcute în toate etapele acestuia.
SNC_Video246: 5.06-5.33 (Victor Munteanu, avocat)
„În cadrul procesului închis, care s-a desfășurat cu grave încălcări ale procedurilor. Deci, acest proces s-a derulat cu ușile închise, fără posibilitatea de a fi audiați martorii apărării, fără a fi efectuată o expertiză finciar-bancară care să demonstreze obiectiv rulajele financiare și beneficiarii reali ai companiilor, fără acte traduse din alte limbi.”
În această ordine de idei, avocatul a ținut să precizeze că, în mod normal, într-un stat cu o justiție corectă, clientul său trebuia să fie achitat deja.
Totodată, întrebat dacă ieșire sa de astăzi la presă are vreo legătură cu actuala situația politică din țară, Victor Munteanu a negat acest lucru, menționând doar că clientul său speră ca în continuare să fie abordat corect de către autorități.
Amintim că decizia de condamnare la nouă ani de închisoare a fost emisă de Judecătoria Chișinău în iunie 2016. Între timp, dosarul a ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Fostul lider PLDM se află în detenție din octombrie 2015 și pledează în continuare nevinovat.