Eşti aici

Bahamas, răvășită. Peste 2500 de persoane dispărute

Cel puţin 2.500 de persoane sunt considerate dispărute în Insulele Bahamas, la mai mult de o săptămână după ce uraganul Dorian a lovit insulele, potrivit autorităților, care au adăugat că bilanţul morţilor ar putea creşte în următoarele zile, cu toate că bilanțul actual rămâne la 50 de persoane decedate.
Serviciile de urgenţă au transmis că lista persoanelor dispărute nu a fost momentan verificată cu lista persoanelor care şi-au evacuat locuinţele sau care locuiesc în prezent în adăposturi.
Uraganul Dorian a lovit Insulele Bahamas în data de 1 septembrie, fiind încadrat la categoria 5. Astfel, Dorian a fost unul dintre cele mai puternice uragane formate în Oceanul Atlantic care a lovit direct zone populate, cu vânturi de până la 298 de kilometri pe oră.
Aproximativ 15.000 de persoane au încă nevoie de adăpost şi mâncare, conform Agenţiei de Gestionare a Dezastrelor. Casa Albă a transmis miercuri că Statele Unite nu vor oferi un status temporar de imigrant protejat persoanelor care au emigrat din Bahamas în urma uraganului.

Foto: france24.com