Eşti aici

Bolton, consilierul pe securitate al lui Trump, demis

John Bolton, consilierul pe securitate al Președintelui SUA a fost demis din funcție. Decizia lui Donald Trump a fost luată pe fondul unor dezacorduri fundamentale cu privire la modul gestionare a provocărilor majore de politică externă precum cele din Iran, Coreea de Nord și Afganistan.
„L-am informat pe John Bolton aseară că nu mai avem nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Nu am fost de acord cu multe dintre sugestiile sale, la fel ca și alți membri ai administrației”, a scris liderul de la Casa Albă pe contul său de Twitter.
Întîmplător, dar demisia lui Bolton vine la doar două săptămâni de la vizita sa la Chișinău, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai guvernului nostru, în special Maia Sandu, care are planificată deja o vizită în Statele Unite pentru săptămâna viitoare.
Bolton se ocupa cu multe dosare de nivel global, importante pentru Statele Unite. Acesta a fost unul dintre cei mai înalti oficiali americani care vizitează Moldova, după secretarii de stat James Baker, în 1992, Madeleine Albright, în 1994, și vicepreședintele Joe Biden, în 2011.

Foto: businessexpress.ro