Eşti aici

Camere de luat vederi în secțiile de vot

La alegerile parlamentare din 24 februarie am putea avea camera de supraveghere în secțiile de vot. Cel puțin asta propune premierul Pavel Filip. Acesta a avut o întrevedere cu membrii Comisiei Electorale Centrale. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate acțiunile care urmează să fie întreprinse de Guvern în perioada electorală.
Astfel, premierul a propus să fie examinată inclusiv posibilitatea instalării camerelor de luat vederi în secțiile de vot.  El spune că asta ar fi necesar pentru a asigura transparența, dar și a secretul votului și a datelor personale.
În comunicatul de presă venit de la Guvern nu se mai spune nimic despre acest lucru, cum ar fi cîți bani ar fi necesari pentru asta, de unde am putea să-i luăm.
Filip a mai vorbit cu membrii CEC despre necesitatea dotării secțiilor de vot cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, responsabilitate care revine autorităților publice locale, de altfel.
În 2019 vor avea loc două campanii electorale naționale: pe 24 februarie – alegeri parlamentare, organizate pentru prima dată în baza unui sistem mixt, și după 14 iunie- alegeri locale generale.