Eşti aici

Carburanții, la un preț record

O nouă scumpire drastică a carburanților! Mai multe benzinării din țară au afișat, astăzi, 16 mai, prețuri mai mari pentru carburanți, unii petroliști majorând prețul vechi cu peste un leu. Astfel, șoferii vor procura de astăzi un litru de benzină A-95 cu un leu și 15 bani mai mult. Dacă până acum costa 18 lei și 35 de bani, de astăzi, noul preț afișat la unele benzinării este de 19 lei și 37 de bani și chiar 19 lei și 50 de bani.
De asemenea, un litru de motorină este vândut cu 17 lei și 37 de bani, iar în alte stații de alimentare a fost afișat prețul de 17 lei și 59 de bani, prețul vechi fiind de 16 lei și 60 de bani.
Noile scumpiri i-au nemulțumit pe șoferi, care anunță ample proteste în centrul capitalei. Vineri, după orele 18, aceștia planifică să ocupe Piața Marii Adunări Naționale și să ceară socoteală Agenției de Reglementare în Energetică și Guvernului pentru protejarea importatorilor de produse petroliere.
Amintim, în luna martie a acestui an, o nouă metodologie de calculare a prețurilor la carburanți a intrat în vigoare. Astfel, prețurile la carburanți sunt calculate reieșind din consumul și cheltuielile aferente pe care le suportă comercianții cu amănuntul de produse petroliere.