Eşti aici

Ceban propune amenzi usturătoare

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, vrea amenzi usturătoare pentru cei care aruncă gunoiul în stradă. A venit cu o asemenea solicitare către viceprimarul Ilie Ceban, care a fost rugat să analizeze legislația și modul în care poate fi modificată. Edilul propune ca amenzile să fie de la cinci-zece mii de lei în sus.

„Domnule viceprimar, eu vă rog foarte mult, haideți să vedem cum putem în această privință să sancționăm foarte dur, unde trebuie să intervenim, sub care normă și cine poate să aplice aceste amenzi. Că le facem noi, că le face poliția... Eu cred că trebuie să fie așa încât să usture tare. Noi nu putem să facem curat și după asta, peste o zi, vine unul sau altul și aruncă peste tot”.

Ion Ceban a spus că a primit mai multe fotografii cu dezordinea din oraș. S-a referit inclusiv la aleea panoramică de la Ciocana, care, acum câteva zile, s-a umplut cu mucuri de țigară.

„Eu înțeleg că oamenii noștri, unii dintre ei, o duc prost cu cei șapte ani de acasă, dar în momentul în care noi am amenajat lucrurile acolo, ca să fie bine, confortabil, coșuri de gunoi suficiente, să iei și să arunci peste tot mucuri de țigară sau gunoi, păi, cumva trebuie să fim și noi responsabili, mai ales că acolo, în mare măsură, vin și părinții cu ai lor copii”.

Edilul nu știe încă sub ce formă ar urma să fie aplicate aceste amenzi, însă le-a cerut responsabililor să vină cu soluții la următoarea ședință.