Eşti aici

Ceban și Năstase, în sfârșit față în față

Inevitabilul s-a produs. După mai multe zile în care candidatul PPDA la funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase a refuzat să meargă la discuțiile inițiate de reprezentantul PSRM, Ion Ceban, cei doi au ajuns să stea față în față în cadrul dezbaterilor de la postul de televiziune ProTV Chișinău.
Cei doi au discutat, în mare parte, despre problemele orașului, dar și despre averi.
Astfel, ce ține de transportul public, Ceban a spus că dacă junge primar își propune să aducă la prima etapă cel puțin 80 de unități noi de transport public. La rândul său, Năstase a menționat că inițial va face „curățenie” la Regia de Transport Electric și la Parcului Urban de Autobuze. Iar mai apoi va asigura completarea acestuia cu unități noi, fără a dat, în acest sens, cifre concrete.
La capitolul grădinițe, candidatul socialist a spus că din prima săptămâna va da ordin ca să se treacă la procedura de achiziții publice electronice. Iar mai apoi, peste 80-90 de grădinițe vor fi reabilitate în totalitate sau parțial.
Digitalizarea înscrierii electronice este o prioritate și pentru reprezentantul PPDA, care a mai spus că, la acest capitol, se va lucra și pentru majorarea de la 21 lei până la 40 lei a alocațiilor pentru alimentația copiilor.
Ajunși la capitolul averi, aici spiritele s-au încins.
„Aveți declarația de venituri a mea în care nu veți găsi niciodată 11 case, retorică mincinoasă a lui Plahotniuc. Stimați telespectatori, uitați care sunt casele mele. Iată casa pe care am construit-o după 12 ani de trăit în cămin.”
În replică, Ceban, care a fost modest la acest capitol, a venit cu câteva precizări ce țin de averile lui Năstase.
„156 m2, nu știu ce fel de poețică este, 159 m2, nu știu ce fel de poețică este, 76.8 m2, nu știu ce fel de poețică este aceasta? Mașină de 35.000 de euro, care ați vândut-o, un Mercedes S-Class și dumneavoastră nu aveți nici un venit declarat la stat. Eu am o propunere. Haideți să facem în felul următor, chemăm jurnaliștii la mine și la dumneavoastră acasă.”
Amintim că turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău se va desfășura duminică, trei iunie.