Eşti aici

Cetățenii ar putea avea undă verde în Parlament

10.000 de semnături te-ar putea duce direct în plenul Parlamentului. Cel puțin asta prevede un proiect de lege elaborat de câțiva deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate și care are drept scop, oferirea posibilității cetățenilor de a iniția discuții în Legislativ pe diverse subiecte.

De menționat că deși deputații din celelalte fracțiuni parlamentare au spus că documentul conține mai multe deficiențe, aceștia au salutat inițiativa colegilor lor.

În acest sens, unul dintre autorii proiectului, Radu Marian, a spus că documentul urmează a fi modificat pentru votarea în lectura a doua și că va accepta amendamentele socialiștilor și democraților.

Potrivit autorilor, proiectul are scopul de a introduce în Regulamentul Parlamentului un mecanism de cooperare cu societatea civilă, ceea ce le-ar permite cetățenilor să discute despre problemele lor direct cu cei pe care i-au votat.

Totuși, deocamdată, această inițiativă rămâne doar pe hârtie. Or, pentru a deveni Legea ea trebuie să fie votată atât în lectura a doua, cât și în cea finală.