Eşti aici

Cheltuielile candidaților la prezidențiale

Renato Usatîi este candidatul la funcția de președinte care raportează cele mai mari cheltuili în campania electorală. Din rapoartele financiare depuse la CEC reiese că acesta a investit în campanie mai mult decât toți ceilalți șapte candidați împreună, scrie cotidianul.md.

Usatîi a raportat, până în prezent, cheltuieli ce depășesc 6,8 milioane de lei. Cea mai mare parte din bani, candidatul susține că a investit-o în publicitate, peste 5,6 milioane de lei.

Maia Sandu este pe locul doi în topul cheltuielilor raportate, cu o sumă de 2,2 milioane de lei. Aproape toți banii au mers în materiale promoționale.

Următorul este Andrei Năstase, care raportează 1,8 milioane de lei. Peste 75% din sumă Năstase susține că a investit-o în publicitate.

Igor Dodon raportează doar 1,3 milioane de lei cheltuieli în campanie. Cea mai mare parte din bani, peste 700 de mii de lei, a mers în materialele promoționale.

Iar din raportul financiar al Violetei Ivanov reies cheltuieli de aproape jumătate de milion de lei. Aproape toți banii sunt trecuți în dreptul publicității televizate.

Octavian Țîcu susține că a avut cheltuieli în valoare de peste 240 de mii de lei, iar cei mai mulți bani au mers în publicitate și organizarea întâlnirilor electorale.

Tudor Deliu raportează cheltuieli ce depășesc de puțin suma de 200 de mii de lei. Mai bine din jumătate din bani au mers în publicitate.

Iar Dorin Chirtoacă nu și-a deschis un cont electoral și respectiv susține că nu a avut cheltuieli de campanie.