Eşti aici

Chirtoacă nu mai știe dacă va participa la alegeri

După mai multe tentative eșuate de a merge la alegeri într-un bloc comun cu PPDA și PAS și după decizia de a merge pe cont propriu în campania electorală, președintele Partidului Liberal și fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu mai este atât de hotărât în privința candidaturii sale la alegerile parlamentare din acest an, pentru că încă nu știe dacă există o susținere masivă din partea locuitorilor din circumscripția numărul 32, acolo unde a anunțat ca va candida.
SNCVideo: 22:28-23:06 (Dorin Chirtoacă, președinte PL)
„Nu m-am înregistrat. În prezent, grupul de inițiativă colectează semnături în acest sens și o să decid dacă mă înregistrez sau nu în funcție de vocea cetățenilor, în funcție de vocea poporului, cum se spune, în funcție de ce vor spune cetățenii. Dacă voi vedea o susținere covârșitoare pentru mine, având în vedere munca pe care am depus-o la primărie, pentru oraș, pentru suburbie, merg înainte și mă înregistrez. Dacă nu, nici nu mă înregistrez și-l vom susține pe cel care este mai bine plasat în această circumscripție”.
În prezent, membrii grupului de inițiativă se ocupă de colectarea semnăturilor pentru ca Dorin Chirtoacă să candideze la funcția de deputat.
Anterior, Președintele PL anunța că vrea să candideze pe circumscripția uninominală numărul 32, din care face parte și localitatea Colonița, din suburbia capitalei, pentru că acolo se află casa părintească.