Eşti aici

Chișinăul, la cea de-a 582-a aniversare

Expoziţii, târguri, și zeci de acţiuni cultural-artistice. Toate fac parte din programul de sărbătoare pregătit de autoritățile locale pentru Hramul Chişinăului. Activităţile, care se vor desfăşura între orele 08:30 și 23:30, vor avea loc în mai toate colțurile orașului.
Așadar, marea sărbătoare va debuta cu tradiționala depunere de flori la monumental Ștefan cel Mare și Sfânt. Inaugurarea oficială a săbătorii „Hramul Chișinăului” va avea loc între orele 11:00 și 12:00. Iar după acest moment atât locuitorii capitalei, cât și oaspeții lor se vot putea bucura de mai multe programe muzicale-coregrafice.
Ce ține de expoziţia de artizanat, floristică, carte, picture și grafică, aceasta va fi deschisă între orele 10:00 și 17:00.
Menționăm că spectacolul extraordinar dedicate Hramului Chișinului va începe la ora 17:30 și se va încehia aproape de miezul nopții cu un grandios show pirotehnic.
Pentru o mai bună desfășurare a evenimentelor, autoritățile locale informează cetățenii că duminică traficul rutier de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi suspendat. În context, în perioada de referinţă, circulaţia transportului public va fi redirecţionată pe străzile adiacente.