Eşti aici

Chișinăul mai are cinci autospeciale pentru deszăpezire

Primăria municipiului Chișinău a primit, ca donație din partea administrației orașului Moscova, un lot de autospeciale pentru întreținerea infrastructurii rutiere. Lotul de mașini este constituit din cinci unități specializate, cu rulaj pentru deszăpezirea și salubrizarea drumurilor.

Chiar dacă mașinile nu sunt noi, Ion Ceban a dat asigurări că sunt în deplină funcționalitate.

„ –Aceste mașini sunt multifuncționale, începând cu deszăpezirea, materialul antiderapant și tot așa mai departe. Deci, sunt mașini foarte scumpe, sunt mașini foarte funcționale, sunt mașini de care municipalitatea are nevoie și eu sper că o să ne ajute. –În ce an au fost produse și care este prețul lor? –Sunt din anul 2017 și dacă sunt noi coste peste 2,1 milioane de lei. În condițiile actuale sunt de peste 1,5 milioane de lei, fiecare unitate.”

Cele cinci mașini pentru deszăpezirea și salubrizarea drumurilor vor completa parcul Întreprinderii Municipale „Exdrupo”, care în prezent este format din 68 de autospeciale dintre care 21 sunt într-o stare tehnică proastă.

Î.M. Regia „Exdrupo” a asigurat procedurile de transportare și de vămuire și urmează să asigure înregistrarea autospecialelor donate.