Eşti aici

Ciobanu îl cheamă pe Harunjen în Parlament

Procurorul general Eduard Harunjen este invitat să vină de urgență în Parlament și să ceară ridicarea imunității parlamentare a deputaților din fracțiunea Partidului ȘOR, pentru că aceștia ar fi implicați în frauda bancară. Solicitarea a venit din partea Mariei Ciobanu, deputat din partea blocului ACUM.
 (Maria Ciobanu, deputat ACUM)
„În contextul declarațiilor din partea deputatului Ulanov, îl încurajez pe procurorul general Eduard Harunjen să se prezinte în regim de urgență în Parlament, să solicite ridicarea imunității la jumătate dintre deputații Partidului Șor, care figurează în raportul Kroll 2 ca beneficiari ai unor credite neperformante din băncile moldovenești. Acești oameni trebuie reținuți imediat și judecați pentru complicitate”.
Reacția celor din Partidul Șor nu s-a lăsat așteptată, Marina Tauber fiind prima care s-a arătat indignată.
 (Marina Tauber, deputat ȘOR)
„DVS parcă sunteți și judecător și procuror într-o singură persoană și noi nu înțelegem aceste învinuiri. De ce nu puneți aceeași întrebare la faptul că doamna președinte a Parlamentului este menționată în raportul Kroll și soțul ei este beneficiar al mai multor fonduri furate din bănci?”.
Cei de la PSRM au reacționat imediat, acuzând-o pe Tauber de declarații false.
 (Ion Ceban, vicepreședinte al Parlamentului)
„Eu nu știu cum să vorbesc cu DVS, pentru că sunteți doamnă, mie mi se pare că obrăznicia DVS nu are margini. Ați spus două falsuri directe, pentru că nu este doamna Greceanîi vizată în acest raport. Țineți cont de ceea ce spuneți!”.
Deputații din fracțiunea Partidului Șor au anunțat că revin la ședințele Parlamentului, însă fără Ilan Șor, președintele formațiunii. Atât ieri, cât și azi, aceștia au declarat că, în curând, controversatul om de afaceri, fost primar de Orhei și figurant în raportul Kroll, va reveni la Chișinău, fără să precizeze când anume.