Eşti aici

Circumscripțiile uninominale: sute de aspiranți

Consiliile electorale de circumscripție electorală uninominale au înregistrat 401 grupuri de inițiativă în cursa pentru obținerea unui loc în Parlament. Astfel, pentru cele 51 de locuri în viitorul Parlament puse la dispoziție pe circumscripțiile uninominale, aspiră să lupte 401 oameni.
Cea mai disputată circumscripție este numărul 30, sectorul Ciocana, unde și-au exprimat intenția de a candida 15 persoane.
Urmează circumscripțiile nr. 50 și 51, cea de la vest de Moldova și cea pentru moldovenii din SUA și Canada, unde au solicitat liste de subscripție câte 14 persoane. În cele două circumscripții alocate cetățenilor din regiunea transnistreană a țării noastre, nr. 47 și 48, au aplicat documente câte 12 persoane. În raioane, Edineț, Glodeni, Ialoveni și Soroca sunt cele mai disputate circumscripții. La polul opus se află Nisporeni, acolo unde a fost înregistrată deocamdată o singură persoană – Vladimir Plahotniuc, liderul PD, dar pretendenți mai sunt, însă încă neînregistrați.
Perioada de depunere a cererilor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral atât în circumscripția națională, cât și în cele uninominale se încheie la 24 ianuarie, 2019.