Eşti aici

Cod Galben de îngheț

După ultimile zile în care ne-am bucurat de temperaturi generoase pentru jumătatea lunii octombrie, sfârșitul de săptămână ne aduce o nouă răcire a vremii. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în continuare, maxima se va situa în jurul valorii de +16 grade. Totodată, mai anunță meteorologii, mâine se prevăd și ploi de scurtă durată. Astfel, vântul care va bate moderat s-ar putea intensifica în timpul căderii precipitațiilor.

În condițiile date, potrivit sinopticienilor, sâmbătă, în raioanele din Nord, maxima va urca până la +16 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +17 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va ajunge până la +18 grade.

Mai rece va fi și noaptea, când minimele vor oscila între +4 și +9 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, valorile termice vor mai coborî puțin duminică, chiar dacă norii se vor retrage, iar cerul va fi în cea mai mare parte a zilei senin. Vântul va bate moderat.

De asemenea, în legătură cu pătrunderea unei mase de aer rece din latitudinile nordice în orele nocturne și ale dimineții în intervalul 19-20.10 la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -3°С și izolat în aer de -2°С.