Eşti aici

Cod galben de vreme caniculară

După câteva săptămâni în care n-am prea simțit puterea verii, anotimpul fierbinte revine în forță. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, pentru perioada 27-30 iulie intră în vigoare o avertizare meteorologică de Cod Galben de caniculă, adică pe arii restrânse maxima va urca și până la +35 de grade. În tot acest timp, cerul va fi parțial noros, iar vântul va suflat moderat.
Astfel, potrivit meteorologilor, sâmbătă, în raioanele din Nord, maxima va fi de +32 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +33 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +34 de grade.
Noaptea, minimele vor oscila între +13 și +18 grade Celsius.
De menționat că, conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, duminică, maximele nu vor suferi modificări, acestea urmând să mai crească în debutul săptămânii viitoare. Astfel, ca urmare a acestui val de caniculă, de marți ar urma să revină și ploile de scurtă durată însoțite de tunete, descărcări electrice, grindină, iar odată cu ele și o scădere mică a temperaturii aerului.