Eşti aici

Comisia Helsinki susține noua coaliție din Moldova

Noul Parlament și noul Guvern de la Chișinău, susținute de tot mai multă lume. Cu un mesaj în acest sens a fost președintele Comisiei Helsinki a Congresului american, Alcee Hastings, care a dat publicității un comunicat în care afirmă că salută formarea unei coaliții democratice și așteptă cu nerăbdare să sprijine pe mai departe aspirațiile euro-atlantice ale poporului moldovean.
Totodată, Alcee Hastings, în declarația sa, a venit și cu o remarcă tăioasă la adresa conducerii Partidului Democrat în care spune că, „schimbarea reperelor pentru că uneia dintre cele patru părți ajunse în noul Parlament nu îi convine rezultatul unei înțelegeri, nu reflectă angajamentul față de democrație pe care ne așteptăm să îl vedem într-un stat participant la OSCE”.
Amintim că până acum, Guvernul Sandu a fost susținut cu mesaje de la Consiliul Europei, Departamentul de Stat al Americii, OSCE. Totodată, noul Executiv de la Chișinău a fost salutat și de către Uniunea Europeană, România, Rusia, Franța, Germania, Anglia, Polonia, Suedia, Finlanda și alte state.