Eşti aici

Condamnaţi la închisoare pentru violarea repetată a unei minore

Curtea de Apel Bălți a decis condamnarea unei persoane la cinci ani de închisoare iar altele trei la câte patru pentru violarea repetată a unei minore, anunță UNIMEDIA.

Procuratura raionului Teleneşti a atacat cu recurs decizia primei instanțe de achitare a patru tineri, acuzaţi de viol.

Potrivit celor constatate de procurori, în intervalul anilor 2009 –2010, prin aplicarea constrîngerii fizice şi psihice, exprimată prin ameninţarea cu moartea, cinci indivizi au violat, în repetate rînduri, o minoră, în vîrstă de 13 ani - elevă la gimnaziul din localitate.

Toţi cinci sunt consăteni cu victima, iar doi dintre aceştia la momentul comiterii crimei, erau colegi mai mari de gimnaziu cu fata.

Inculpaţii aşteptau minora după lecţii, după care o duceau cu forţa fie în subsolul gimnaziului în care învăţau, fie la domiciliul unuia dintre aceştia, unde o abuzau sexual. Eleva era ameninţată cu moartea în cazul în care va povesti cuiva despre cele întîmplate.

Totul însă a ieşit la iveală în iarna anului 2010, cînd în timpul pauzei dintre lecţii, directoarea gimnaziului a observat cum indiviziii acostau minora. În discuţiile cu directoarea, eleva i-a povestit despre ce i s-a întimplat, fiind anunţate organele de drept.

În privinţa celui de-al cincilea inculpat, care la fel a fost achitat de magistraţii din Sîngerei, urmează în scurt timp să se expună instanţa de apel.

Foto: press-mania.ro