Eşti aici

Coronavirus - Ce e mai rău abia urmează să vină

Aproape 10,5 milioane de persoane au fost infectate cu virusul Covid-19 până acum, în timp ce peste jumătate de milion dintre ele au decedat. La șase luni de la începerea epidemiei COVID-19, directorul Organizației Mondiale a Sănătății a lansat un avertisment serios. Virusul va infecta mult mai multă lume, dacă Guvernele lumii nu vor lua măsurile necesare, a declarat acesta.

„Lipsa unei unități naționale și a unei solidarități la nivel global, o lume divizată contribuie la răspândirea virusului. După cum am mai spus, răul abia urmează să vină. 

„Cu toții vrem să revenim la o viață normală, dar realitatea aspră este că este departe de a se termina. Deși multe țări au înregistrat progrese, pandemia, de fapt, se accelerează și mai mult”.

Directorul OMS a cerut guvernelor să urmeze exemplul Germaniei, Coreei de Sud şi Japoniei, care au luat măsuri riguroase în ceea ce priveşte pandemia, mai ales prin efectuarea unui număr mare de teste.

Experții americani din domeniul sănătății susțin obligativitatea purtării măștii și cer acțiuni riguroase pentru a controla epidemia de coronavirus, care a lăsat deja peste 128.000 de decese în Statele Unite.