Eşti aici

Coronavirus: Peste 2000 de morți

Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus arată că sunt peste 2.000 de morţi în întreaga lume, după ce autorităţile din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, au anunțat alte 132 de noi decese. Totodată, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000. În alte părţi ale lumii au fost înregistrate aproximativ 1.000 de cazuri de contaminare şi șase decese, în 30 de ţări.

După mai bine de două săptămâni de carantină, nava Diamond Princess, staționată în portul Yokohama din Japonia, cu peste 3.700 de pasageri. Primii 500, fără simptome și care nu au avut contact cu persoanele infectate, au început debarcarea. Operațiunea ar trebui să dureze trei zile. Peste 540 de persoane au fost contaminate de coronavirus. La bordul navei se află și trei moldoveni, doi bărbați și o femeie, care dețin și cetățenia României. Potrivit autorităților, starea lor de sănătate este bună.

Totodată, un al doilea cetățean român a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. În total, 17 români se află la bordul Diamond Princess.

În paralel, Rusia a luat o nouă măsură de precauție în legătură cu epidemia. Moscova a interzis temporar chinezilor să intre în țară.

La Beijing, autoritățile chineze continuă să aplice o regulă strictă de carantină de 14 zile oricui se întoarce în capitală după vacanța de Anul Nou.