Eşti aici

Coronavirus: Peste 250 de decese într-o singură zi

Bilanțul deceselor provocate de coronavirusul a crescut brusc în China, după ce autoritățile chineze au adoptat o nouă metodă de detectare a cazurilor. Peste 250 de decese noi și aproape 15.000 de infecții doar în ultima zi, cele mai grave cifre înregistrate în 24 de ore, din decembrie, anul trecut.

Majoritatea deceselor s-au produs în provincia Hubei.Wuhan, epicentrul epidemiei, este rupt de lume timp de aproape trei săptămâni. Un cordon sanitar previne intrarea și ieșirea din oraș. În alte părți din China, mai multe orașe solicită sau sfătuiesc rezidenții lor să rămână acasă. Metropola Shanghai, un oraș cu aproape 25 de milioane de locuitori, este aproape pustie.

Multe zboruri au fost anulate pe aeroportul Wuhan. Pe plan internațional, zeci de companii aeriene au redus sau au suspendat complet zborurile către sau dinspre China continentală. În plus, la bordul liniei de croazieră Diamond Princess au fost depistate încă 44 de cazuri pozitive de infecție, ajungând la 218 de infectați la bordul navei. Cei care au dat rezultate pozitive la bord au fost evacuați și spitalizați. Cinci sunt în stare gravă.

O altă navă de croazieră americană, interzisă în cinci porturi din Asia, de teamă coronavirusului, a ajuns în sfârșit în Cambodgia. Pasagerii săi s-au îmbarcat la începutul lunii în Hong Kong, unde au fost semnalate aproape 50 de cazuri.