Eşti aici

Corupția din grădinițe continuă

Aproape la fiecare ședință a serviciilor Primăriei se discută despre cazurile de corupție în cadrul grădinițelor din capitală, afirmă primarul general interimar, care spune că primește sute de mesaje ale părinților din diferite sectoare ale capitalei cu privire la diferitele sume de bani cerute fie de către directorii de instituție, fie de către președinții asociațiilor de părinți.
SNCVideo: 16:10-16:41 (Ruslan Codreanu, primar general interimar)
„Am primit peste o sută de mesaje de la părinți și cam toate mesajele, puteți să vedeți și voi, poze despre cum se cer bani de la părinți. Cel mai mult mi-a plăcut „și despre salarizare mă întrebați în privat”. Am primit screenshot-uri de pe viber, de pe foițe”.
Codreanu este nedumerit față de ce se întâmplă grădinițe și spune că ar trebui măcar să existe o evidență a bunurilor cumpărate.
SNCVideo: 18:23-18:48 (Ruslan Codreanu, primar general interimar)
„Același lucru se întâmplă la fiecare grupă nouă. Se cer bani pentru un televizor, pentru o tablă, pentru bănci, pentru scaune... Și când vine altă grupă, iarăși se cer bani pentru televizor, pentru bănci, pentru scaune. Unde se duc toate bunurile respective? De ce nu este o evidență pe bunurile care sunt cumpărate? Ele nu sunt cumpărate pentru directorul de grădiniță, ci pentru instituție”.
Direcția Educație din Primărie s-a angajat să vină cu un raport și cu o soluție până la sfârșitul acestei săptămâni, în timp ce, aleatoriu, în aceste zile, vor fi mai multe vizite inopinate la grădinițele din capitală.