Eşti aici

COVID-19: 10 milioane de infectați și 500.000 de decese

Pandemia de coronavirus a luat deja o jumătate de milion de vieți și a dus pe patul de spital peste zece milioane de persoane în întreaga lume. În Italia, președintele Sergio Mattarella a adus un omagiu victimelor, iar Regatul Unit intenționează să realizeze prima să instituie din nou o carantină strictă, în orașul Leicester.

Un marș tăcut pentru un tribut puternic, într-unul dintre orașele care vor rămâne unul dintre cele mai afectate din Italia de coronavirus - Bergamo.Mattarella și-a avertizat însă compatrioții, dar și partidele politice și autoritățile locale, că lecțiile acestei crize vor trebui rezolvate.

„Să ne amintim ce înseamnă a gândi serios și cu exactitate riguroasă la tot ceea ce nu a funcționat, la deficiențele sistemului, la greșelile care nu trebuie repetate”.

La nivel global, bariera de 10 milioane de cazuri de contaminare a fost trecută. Jumătate dintre cei infectați sunt doar în Statele Unite și Europa. De asemenea, pandemia a ucis peste 500.000 de oameni în întreaga lume.

În Regatul Unit, guvernul intenționează să declare din nou o stare de urgență în orașul Leicester, situat în centrul Angliei, din cauza unei noi creșteri a cazurilor.

Dar epicentrul pandemiei este acum localizat în America Latină și, în special, în Brazilia, a doua țară cea mai afectată după Statele Unite, cu aproape 60.000 de morți. Președintele Jair Bolsonaro, care a descris virusul drept o „mică gripă”, a adus recent un omagiu victimelor, dar a fost văzut din nou fără mască în public, chiar dacă i-a fost ordonat să o poarte.

O statistică alarmantă a fost publicată recent de Organizația Mondială a Sănătății. La fiecare 18 secunde, în lume moare cineva din cauza virusului Covid. Rata deceselor de coronavirus a depășit-o astfel pe cea de SIDA sau malarie, potrivit datelor.