Eşti aici

COVID-19: Un vaccin ar putea apărea până de Crăciun

Primele vaccinuri COVID-19 ar putea începe să fie comercializate înainte de sfârșitul anului în Europa și Statele Unite, unde autoritățile au adoptat o nouă rundă de restricții pentru a stopa pandemia pe măsură ce se apropie sărbătorile de Ziua Recunoștinței , între închiderea școlilor din New York și blocarea statului California.

Pe plan medical, directorul laboratorului german BioNTech, care colaborează cu americanul Pfizer la un vaccin împotriva Covid-19, a estimat o „posibilă” autorizare și distribuire a acestuia în cursul lunii decembrie și în SUA, și în Uniunea Europeană.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, la rândul său, că autoritatea de reglementare europeană ar putea da undă verde comercializării celor două vaccinuri „începând cu a doua jumătate a lunii decembrie, dacă procedurile se desfășoară fără probleme”.

Alianța Pfizer / BioNTech și Moderna au anunțat în ultimele zile o eficacitate de aproximativ 95% pentru vaccinurile lor, declanșând un val de optimism în întreaga lume, unde sute de milioane de doze au fost deja rezervate de diferite guverne.