Crește nivelul apei din Oceane

Fenomenul încălzirii globale nu mai pot fi ignorat, iar clima se schimbă în mod accelerat și periculos, arată cel mai recent studiu, publicat de Organizația Meteorologică Mondială. Conform datelor OMM, perioada 2014-2019 a fost cea mai caldă de când se fac măsurători meteorologice.
De asemenea, nivelul oceanelor s-a aflat în continuă creștere, iar emisiile de dioxid de carbon au atins valori record, în această perioadă.
Cele mai îngrijorătoare date sunt însă cele legate de creșterea nivelului oceanelor: media, din 1993 și până în prezent este de 3,2 milimetri pe an. Dar, între 2014 și 2019, creșterea a fost de 5 mm pe an, iar între 2007-2016 media a fost de 4 mm pe an. Reprezentanţi la nivel înalt ai statelor membre ale Naţiunilor Unite se întâlnesc săptămâna aceasta, ca în fiecare an în luna septembrie, în cadrul sesiunii Adunării Generale a organizaţiei, la New York, pentru a discuta probleme globale. Marii absenți vor fi Donald Trump, președintele american, și cel al Braziliei.
Tema acestei sesiuni a Adunării Generale se va axa pe subiecte precum eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata