Eşti aici

Declarație: „Harunjen și Bețișor trebuie pedepsiți”

Procurorii Eduard Harunjen și Adriana Bețișor trebuie nu doar să își dea demisia, ci să fie chiar pedepsiți pentru faptul că nu au făcut nimic având datele Raportului Kroll 2 atâția ani. Declarația îi aparține ministrului Finanțelor, Natalia Gavrilița, care s-a arătat foarte indignată că cei doi nu au încercat să recupereze activele persoanelor menționate în raport și au pus în loc povara financiară a celor trei miliarde furate pe cetățeni, scrie cotidianul.md.
În această ordine de idei, Natalia Gavrilița le-a sugerat și celorlați procurori și judecător din țară că a venit timpul să își schimbe atitudinea față de cetățeni și să lucreze nu pentru interese meschine, ci în folosul întregului popor.
Reacția ministrului vine după ce Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Moldova a publicat joi raportul Kroll 2, care până acum a fost ținut secret.
Amintim că documentul a nemulțumit societatea civilă, deoarece în el nu a fost publicată și lista beneficiarilor finali, care, potrivit Comisiei, se află la Procuratura Anticorupție, informație negată ferm de către Eduard Harunjen și parțial de către Adriana Bețișor.