Eşti aici

Declarație: „Numărul cazurilor de COVID-19 va crește”

Lipsa unui tratament exact împotriva coronavirusului și nerespectarea normelor anti-COVID, sunt principalii factorii care, la aproape un an de la apariția acestui virus, duc la creșterea numărul de infectări în Moldova.

Declarația îi aparține secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Marina Golovaci și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

„Motivele legate de progresarea infecției sunt: lipsa unui tratament eficient care poate fi aplicat pe larg, lipsă vaccinului care ar putea imuniza populația și proteja cu adevărat de răspândirea acestei infecții. Și, desigur, nu în ultimul rând, am menționat nu o singură dată, din păcate, nerespectarea la justa valoare a acelor măsuri de prevenire și control a infecției care ne-am dori să fie realizate de către întreaga populație.”

La rândul său, Ștefan Gheorghiță a declarat că situația nu este una gravă doar în Moldova, COVID-19 punând la grea încercare întreg globul pământesc.

„Noi am avut o tendință de creștere a infecției cu COVID-19 până în săptămâna 39, o tendință lentă. În săptămâna 39 noi am înregistrat 4270 de cazuri. Pe urmă, în săptămâna 40 am înregistrat 5704 cazuri. Ulterior am mers în descreștere și începând cu săptămâna 44, de la 5079 de cazuri am ajuns în săptămâna 46 la 6933 de cazuri.”

Menționăm că în săptămâna actuală, când au fost înregistrate alte două recorduri de cazuri noi de COVID-19, cea mai mare rată de transmitere este atestată la Chișinău și raioanele Edineț, respectiv Briceni.